Skip to main content

Lisäilmajouset ja iskunvaimentimet matkailuautoihin

Lisäilmajousien valikoimistamme löytyy monien eri valmistajien merkkejä, jotta pystyisimme mukautumaan erilaisiinkin tarpeisiin. Samalle matkailuautolle voidaan löytää useampia jousitusvaihtoehtoja omistajan mieltymysten ja tarpeiden mukaan.

Pääasiassa käytämme jousituksissamme Suomen Vaimentimen, Bilsteinin, Drive Riten, MAD:n ja Goldschmittin tuotteita. Teemme tiivistä yhteistyötä Suomen Vaimentimen kanssa jotta saisimme markkinoille juuri sellaisia iskunvaimentimia, joita tarvitaan. 

Pääasiassa käytämme SV:n ja Bilsteinin iskunvaimentimia, jotka ovat suunniteltu nimenomaan matkailuautoihin ja Suomen tiestöä silmällä pitäen. SV:n iskunvaimentimet valmistetaan Suomessa. Saatavilla etu- ja takaiskareita eri automerkeille ja -malleille.

Iskunvaimentimien vaihtamisella saavutetaan parempaa ajomukavuutta, sillä usein matkailuautojen alkuperäiset iskunvaimentimet eivät ole ominaisuuksiltaan tarkoitustenmukaisia. Yleensä matkailuautoissa on valmiiksi asennettuna nk. Eurooppalaistyyppinen iskunvaimennin, jossa sisäänmenovaimennus on etenkin alkupäästä hyvin löysä kun taas paluuvaimennus on jäykkä. Tällöin Suomen kuoppaisilla teillä iskunvaimennin menee helposti kasaan, mutta ei ehdi palautua ennen seuraavaa töyssyä eivätkä siten vaimenna iskuja vaaditulla tavalla. Vaihtamalla SV:n vahvistettuihin iskunvaimentimet korin huojunta vähenee ja siten myös ajettavuus paranee. Iskunvaimentimen sisäänmeno vaimennusta etenkin hitailla liikenopeuksilla on vahvistettu kun taas paluuvaimennusta nopeutettu.

Meiltä löytyy suuri valikoima Drive-Riten ja Goldschmittin ilmajousisarjoja niin täysilmajousina kuin lisäilmajousina. Täysilmajousituksen tarkoituksena on korvata kokonaan auton aikaisempi jousitusjärjestelmä, kun taas lisäilmajousi asennetaan olemassa olevan jousituksen lisäksi tuomaan mm. kuormakantavuutta ja mukavuutta ajoon. Ilmajousituksen hyviä puolia ovat sen lukuisat säätömahdollisuudet, hyvä kestävyys, sekä huomattava ajomukavuuden parantuminen.

Drive-Riten lisäilmajousista löytyvät Perus- ja Comfort-sarjat. Molemmilla pystytään saavuttamaan aikaisemaa parempi kuormakantavuus ja ajomukavuus, mutta Comfort sarjassa nämä ominaisuudet yltävät omaan luokkaansa. Comfort-sarjassa ilmapalkeet ovat mm. tilavuudeltaan suuremmat ja takaavan siten ajo- ja matkustusmukavuuden, myös silloin kun ajoneuvo on täyteen lastattu.

Drive Rite ilmajousisarjat pystytään aina asentamaan kompressorin kanssa tai ilman. Saatavilla myös automaattinen ajokorkeussäätö. Kompressori antaa lisää mahdollisuuksia jousituksen säätöön tarpeen niin vaatiessa.

Kierrejousissa käytämme Merwerdenin ja Goldschmittin tuotteita. Kierrejousien avulla voidaan korottaa auton etu- tai takaosaa, sekä vaikuttaa niiden pehmeyteen/kovuuteen lisäämällä tai vähentämällä kierteiden lukumäärää. Kierrejousilla voidaan hyvin kustannustehokkaasti vaikuttaa positiivisesti auton ajettavuuteen.

Telineet

Meillä on saatavana laaja valikoima Linnepen, Al-kon ja SMV:n kuljetustelineitä erilaisiin kuljetustarpeisiin. Skootteri, Moottoripyörä ja polkupyöräteline vaihtoehdoista löydämme varmasti teille parhaimman vaihtoehdon

LÄMMITYS- JA ILMASTOINTILAITTEET

Edustamme ja huollamme Alde, Trumatic, Webasto ja Primus tuotteita. Yli 40 vuoden kokemuksella voimme tarjota ratkaisut niin järjestelmien korjaamiseen, kuin varusteluun.

Ilmastointilaitteissa edustamme Webasto, Telair, Trumatic ja Dometic tuotteita.

Laaja kokemuksemme eri merkeistä antaa teille edun löytää juuri teille sopivin ratkaisu ilmastointilaite asioissa.

Suomen Vaunuosa oy on Tukesin hyväksymä kaasu- ja kylmäasennusliike, joten autamme myös ongelmatilanteissa nopeasti ja ammattitaidolla.

MATKAILUAUTOJEN VETOKOUKUT

Varastostamme löytyy Linnepe tyyppihyväksytyt matkailuautojen vetokoukut ja sekä erilaisia tavarankuljetustelineitä. Kaikki meiltä lähtevät vetokoukut ovat tyyppihyväksyttyjä ja täyttävät niitä koskevat määräykset.

Linnepen vetokoukut ovat laadukkaita ja kestäviä

Linnepeltä löytyy useampaa erilaista koukkuvaihtoehtoa, mutta myös säädettäviä malleja jotka sopivat oikeastaan autoon kuin autoon. LAB1000 malli on säädettävä niin korkeus, kuin leveyssuunnassakin, joten periaatteessa sen voi ottaa talteen myös auton vaihtuessa ja asentaa myös seuraavaan.

Tutustu tarkemmin Linnepeen!

MATKAILUAUTOJEN TUKIJALAT

Matkailuvaunujen ja matkailuautojen tukijalat tunnetuilta ja suosituilta Al-Ko, Linnepe, Goldschmitt ja E&P-merkeiltä. Hydrauliset tukijalat tuovat luksusta ja helpotusta matkailuarkeen! Laaja merkkivalikoimamme takaa teille aina parhaimman mahdollisen ratkaisun ja kerromme mielellämme eri tuotteista niiden ominaisuuksien eroista. 

Kysy lisää tuotteistamme