Skip to main content

Suomen Vaunuosa Oy on hyväksytty kaasuasennusliike (Tukes)

Meiltä on saatavana Alde, Truma, Primus, Dometic ja Thetford varaosat ja huollot.

Oli tarve jääkaapista, hellasta tai lämmittimistä meiltä löytyy apu.

Olemme erikoistuneet myös kiinteiden nestekaasusäiliöiden sekä täytettävien kaasusäiliöiden eli nk. Tankkipullojen myyntiin ja asennuksen.

Kaasusäiliöiden ero kaasupulloon on 80% ylitäyttösuoja, jonka ansiosta säiliö voidaan helposti tankata Autogas ja LPG tankkausasemilla, joita löytyy euroopasta yli 40.000 kpl

Saatavana myös kaasupullon vaihtaja ja erilaiset adapterisarjat kaasun tankkaukseen.

Laaja yhteistyömme saksalaisen Hybrid Supply yhtiön kanssa tuo tuote valikoimaamme Campko ECE R67-01 hyväksytyt kaasusäiliöt, Alugas CE-hyväksytyt alumiinisäiliöt, sekä Drehmeister adapterisarjat

Alugas Travel Mate täytettävä kaasusäiliö – kaasun täyttö on yhtä helppoa kuin polttoaineen tankkaus

Tankkaa Alugas Travel Mate retkikaasua joustavasti
millä tahansa nestekaasun tankkausasemalla 

Matkailuautoilla, pakettiautoilla tai asuntovaunuilla matkustaminen perustuu joustavuuteen ja vapauteen.
Vesisäiliön voi täyttää nopeasti matkan varrella ja sähköä on saatavilla akkujen tai aurinkopaneeleiden avulla.
Käyttökaasun tarvetta on usein hankala arvioida ja riittävyyttä ei voi varmistaa kuljettamatta  toista kaasupulloa mukana kaasun loppumisen varalta. 


Kuinka kätevää olisikaan, jos kaasupullon voisi täyttää lähimmällä nestekaasun tankkausasemalla sen sijaan, että ne pitää irrottaa kiinnikkeistään ja vaihtaa uusiin pulloihin Täyttömahdollisuuden tuoman kätevyyden, vapauden ja joustavuuden  tarjoaa Alugasin kiinteästi asennettava kaasusäiliö.
Tankkaa nopeasti täytettävä Alugas kaasusäiliö ja helposti aikaa vievän vievän pullonvaihdon asemesta 

Alugas Travel Mate on matkailuautoihin, pakettiautoihin ja asuntovaunuihin turvallisesti
asennettavissa oleva kaasusäiliö, jonka asennusliike nopeasti asentaa. Tankkaamalla täytettävän kaasusäiliön ansiosta matkailijat eivät enää ole riippuvaisia Euroopan laajuisesta monimutkaisesta raskaiden kaasupullojen vaihtojärjestelmästä vaan voivat tankata nestekaasua vapaasti ja joustavasti millä tahansa nestekaasun tankkausasemalla. Käyttäjän ei tarvitse  käydä rautakaupassa ostamassa vaihtopulloja vaan hänellä on vapaus valita reitilleen sopiva kaasun täyttöasema ,joka on huomattavasti helpompaa. Kaasusäiliö voidaan yksinkertaisesti tankata täyteen riippumatta jäljellä olevan kaasun määrästä. Kaasusäiliö täytetään uudelleen kuten auton polttoainesäiliö. Tällöin ei tarvitse enää huolehtia jäljellä olevasta kaasusta ja tilaa vievästä varapullosta sekä pullojen nostelusta ja kantamisesta edestakaisin.

Kiiinteä kaasusäiliö matkailuautossa tarjoaa monia muitakin etuja.

Matkailijat säästävät rahaa, koska he voivat tankata siellä, missä kaasu on edullisinta. Matkailuaton kuorma kevenee ,koska alumiininen kiinteä kaasusäiliö on jopa 60% kevyempi kuin tavallinen teräspullo. Matkailija säästää selkäänsä kun painavien pullojen hankalaa liikuttelua ei tarvita . Lisäksi matkailijat voivat helpommin suunnitella matkailuautonsa henkilökohtaisten mieltymystensä mukaan: Tilaa säästävä kiinteä asennus olemassa olevaan kaasupullokoteloon on mahdollista,samoin kuin ulkoisen täyttöventtiilin asennus.

Video Matkailijana voit nauttia vielä enemmän vapaudesta ja joustavuudesta kiitos Alugasin Travel Mate täytettävän kaasupusäiliön monien etujen. Asennusliikkeenä voit tarjota asiakkaillesi hyödyllisen lisäpalvelun ja erottua eduksesi kilpailijoista.Ole meihin yhteydessä. Matkailijana löydä sertifioitu Alugas asennusliike läheltäsi.

Asennusliikkeesi palvelee ja opastaa mielellään Alugas säiliöiiden asennuksen ja käytön palvelun yksityiskohdissa.

 Ollaan yhteydessä


Jos olet kiinnostunut Alugas asennusliikkeenä toimimisesta, käytä  yhteydenottolomaketta. Olemme sinuun yhteydessä ja vastaamme kysymyksiisi tuote- ja palveluvalikoimastamme.

CAMPKO on erikoistunut valmistamaan ja kehittämään komponentteja ja järjestemiä kaasun tarpeeseen matkailuautoissa, asuntovaunuissa, retkeilyautoissa ja veneissä.

Olipa kyseessä kaasusäiliö matkailuauton alla tai täytettävä kaasusäiliö kaasupullokotelossa, CAMPKO tarjoaa oikean ratkaisun jokaiseen tarpeeseen.

CAMPKOn tuotteet täyttävät kaikki tarvittavat turvallisuusstandardit ja takaavat korkean laadun.

CAMPKO STEEL Matkailuauton Propaanisäiliöt

Matkailuauton propaanisäiliöt ovat saatavilla rengassäiliöinä tai sylinterisäiliöinä

CAMPKO STEEL – Täytettävät teräskaasusäiliöt

CAMPKO STEEL täytettävä kaasusäiliö on todellinen raskassarjalainen korkean turvallisuusstandardin ansiosta

Edut ovat ilmeisiä

Viime vuosina pysyvästi asennetut matkailuauton propaanisäiliöt ovat kasvattaneet suosiotaan vapaa-ajan matkailijoiden keskuudessa. Jälkiasennus poistaa tarpeen vaihtaa säännöllisesti perinteisiä 5 kg tai 11 kg kaasupulloja, jotka niiden alhaisen täyttökapasiteetin vuoksi loppuvat nopeasti matalissa lämpötiloissa ja on vaihdettava säännöllisesti.

Pidempien ulkomaan oleskelujen tai vapaaseen leirintään osallistuttaessa vaihtomahdollisuus on lisäksi voimakkaasti rajoitettu.

Kiinteästi asennetut kaasusäiliöt ja täytettävät kaasusäiliöt tarjoavat matkailijalle paitsi enemmän turvallisuutta, myös merkittävästi suuremman täyttömäärän ja siten pidemmän käyttöajan kaikille kaasun kulutuslaitteille.

Asianmukaisesti kiinteästi asennetut kaasusäiliöt ja täytettävät kaasusäiliöt matkailuautoissa, matkailuvaunuissa, retkeilyautoissa tarjoavat lisäturvallisuutta jokaiselle matkailijalle ja hänen seuralaisilleen. Perinteiset vaihdettavat kaasupullot on usein kiinnitetty puutteellisesti kaasupullokoteloon, koska kiinnityksen on oltava nopeasti irrotettavissa ja pullot helposti saatavilla. Usein vaihdettavat kaasupullot on kiinnitetty liukumisen estämiseksi vain ohuilla hihnoilla tai metalliketjuilla kaasupullokoteloon. Suuri etu kiinteästi asennetuissa kaasusäiliöissä ja täytettävissä kaasusäiliöissä ovat tukevat teräksestä tai ruostumattomasta teräksestä valmistetut säiliökiinnikkeet, jotka on kiinteästi yhdistetty joko ajoneuvon runkoon tai kaasupullokotelon takaseinään.

Kaikissa CAMPKO:n täytettävissä kaasusäiliöissä on ylipainesuojausventtiilit ja 80 % ylitäyttösuojaventtiilit. Jälkimmäiset suojaavat ylitäytöltä tankkauksen aikana.

Matkailuauton nestekaasusäiliöt asennetaan yleensä matkailuauton alle tilan säästämiseksi. CAMPKO tarjoaa niitä rengassäiliöinä tai sylinterisäiliöinä. Alustan kaasusäiliöitä voidaan käyttää yhdessä täytettävien kaasusäiliöiden kanssa ja ne takaavat itsenäisen kaasunsaannin. CAMPKO:n kaasusäiliöt ovat tällä hetkellä saatavilla jopa 120 litran bruttotäyttötilavuudella ja ne voidaan yhdistää täytettävän kaasupullon kanssa jopa 150 litraan. Poikkeustapauksissa voidaan saavuttaa vielä suurempia täyttötilavuuksia.

CAMPKO:n täytettävät kaasusäiliöt ja kiinteät kaasusäiliöt voidaan tankata suoran tankkausventtiilin kautta yhdistettynä LPG-sovittimeen kaasusäiliössä tai ulkoisen tankkausventtiilin kautta, joka on kiinnitetty matkailuauton koriin. Ulkoinen tankkausventtiili on LPG-täyttöventtiili, jota voidaan käyttää matkailuauton propaanisäiliöiden ja täytettävien kaasupullojen tankkaukseen missä tahansa huoltoasemalla Euroopassa. Kahden kiinteän kaasusäiliön tai täytettävän kaasusäiliö ja kaasusäiliön yhdistelmässä molemmat tankataan ulkoisen tankkausventtiilin kautta. Ulkoinen tankkausventtiili on yhdistetty kaasusäiliön tai täytettävän kaasupullon venttiiliin LPG-täyttöletkulla.

Koska Euroopan autokaasun tankkausasemilla on erilaisia täyttöjärjestelmiä, LPG-sovitinsarja kaikille täyttöjärjestelmille on suositeltavaa pitää varmuuden vuoksi mukana.

CAMPKO STEEL -sarjalla on täysi ECE 67R-01-homologaatio. Usein kaasusäiliöt tai täytettävät kaasupullot on merkitty ECE 67R:llä tai 67R-yhteensopiviksi, mutta vain harvoissa tapauksissa niillä on todellinen ECE 67R-01-homologaatio. Tällaisissa tapauksissa joko pyritään saavuttamaan ECE 67R-01-standardi tuotannossa ilman varsinaista sertifiointiprosessia, tai tuotteella on vanhentunut ECE 67R-00-homologaatio, joka on sittemmin korvattu ECE 67R-01:llä.

Kuinka monta litraa kaasua mahtuu 11 kg:n kaasupulloon?

  • Noin 22 litraa nestekaasua mahtuu 11 kg:n kaasupulloon.

Kuka asentaa matkailuauton propaanisäiliöt, kaasusäiliöt ja täytettävät kaasupullot?

  • Kiinteät säiliöt asentaa hyväksytty kaasuasennusliike (TUKES)

Kuinka paljon maksaa täytettävän kaasusäiliön tai matkailuauton kiinteän säiliön asennus?

  • Täytettävän kaasusäiliön asennus maksaa 100-250 € asennusosista riippuen. Kiinteän auton alle asennettavan säiliön asennus riippuu monista eri seikoista ja siitä kannattaa pyytää erillinen tarjous.

Kuinka usein kaasusäiliö tulee tarkastaa tai kuinka vanha kaasusäiliö voi olla?

  • Terässäiliöllä ei ole 10 vuodentarkastusaikaa – ECE 67R-01 homologoitu

Alumiinisäiliö tarkastetaan 10 vuoden välein

Korkea turvallisuusstandardi kiitos ECE 67R-01 homologoinnin autoteollisuudesta, monenlaisia kokoja – saatavilla monissa versioissa – yksilöllinen ratkaisu jokaiselle matkailuautoilijalle ja asuntovaunulle

Yhteensopiva markkinoilla saatavilla olevien ulkoisten kaasutasoindikaattorien (kaukoindikaattorit) kanssa, irrotettava pullokaulus (täytettäville kaasusäiliöille eli tankkipulloille) tilaa säästävään asennukseen

Suora tankkaus mahdollista kaasusäiliössä tai ulkoisen tankkausventtiilin kautta (LPG-täyttöventtiili ajoneuvon koriin)

Yhteensopiva monisäiliöratkaisuna (useita kaasusäiliöitä ja täytettäviä kaasupulloja voidaan yhdistää)

Tankkaus mahdollista milloin tahansa 80 % ylitäyttösuojalla toiminnolla varustettujen venttiilien ansiosta

Kysy lisää kaasutarvikkeista